Nové zastupiteľstvo schválilo P. Hagyarimu odmenu vo výške 8425 eur

15.12.2010 Prešov

Prešov 15. decembra (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktorí dnes predpoludním na ustanovujúcom zasadnutí zložili sľub, sa popoludní stretli na 1. riadnom rokovaní mestského parlamentu.
V rámci programu prerokovali aj návrhy na priznanie odmeny primátorovi, viceprimátorke a hlavnému kontrolórovi mesta za 1. polrok 2010.
Z predloženého návrhu vyplýva, že súčet platov primátora Pavla Hagyariho za prvých šesť mesiacov tohto roka predstavuje 16.851 eur, pričom na základe platnej legislatívy je možné priznať mu odmenu do výšky 50 percent. Poslanci bez diskusie odmenu vo výške 8425 eur schválili, pričom z 30 prítomných členov zastupiteľstva 25 hlasovalo za a piati sa zdržali.
\"Táto odmena pôjde na charitatívne účely, \" uviedol po hlasovaní primátor. Ten v predchádzajúcom volebnom období dával polovicu mesačného platu na charitatívne účely. Väčšinou išlo o podporu občanov mesta, ktorí žiadosti o pomoc adresovali na Odbor sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove.
Bez diskusie poslanci väčšinou hlasov schválili aj odmenu pre súčasnú poslankyňu Katarínu Ďurčanskú (nezávislá), ktorá v predchádzajúcom volebnom období zastávala funkciu zástupkyne primátora, a to vo výške 2982 eur. Odmenu dostane aj hlavný kontrolór mesta Milan Tkáčik, ktorému poslanci priznali 3310 eur.
 

Vyberte región